Зловещото убийство на 2-годишната Данка разплака света. Ето ги извергите

Двамата убийци показали на полицията къде са заровили детето

Зловещото убийство на 2-годишната Данка разплака света. Ето ги извергите | StandartNews.com

Зловещото убийство на 2-годишната Данка Илич в Сърбия разплака целия свят. Стана ясно кои са двамата мъже, арестувани за зверството. Това са Сърджан Янкович от село Лука и Деян Драгиевич от село Злот, съобщава БЛИЦ, цитирайки „Курир“.

Двамата са признали, че докато са пътували в служебен автомобил на държавно предприятие са блъснали 2-годишното момиченце на Бански път. Тогава един от тях слязъл от колата и удушил детето с голи ръце.

Според първоначалната информация, двамата били много пияни и уплашени след сблъсъка. Тогава момиченцето било още живо, съобщава „Информатор“.

След като го убили, те качили тялото в багажника и го откарали на старо сметище край Банско поле. То им било познато, тъй като често ходели там по работа. Тялото било заровено там.

Когато започнало издирването на Данка и цяла Сърбия буквално беше на крак, те кроели планове да изровят трупа и да го преместят.

Извършителите отишли на мястото и показали на полицаите какво се е случило. Сметището е изключително недостъпно и до него се стига само с трактори. В момента текат действия по издирването на тялото.

На незаконното сметище са разположени криминалистични екипи и багер. То се намира по средата на пътя от Банско поле за село Брестовац, откъдето са родителите на майката Ивана.

Полицейска информация сочи Сърджан като извършител на убийството, а Деян като негов помагач.

БЛИЦ съобщи, Данка Илич изчезна на 26 март в сръбския град Бор, който се намира близо до българската граница. В цяла Сърбия беше обявена тревога за нейното издирване, като бяха отправени призиви тя да бъде търсена в България и Румъния.

Появи се надежда за нейното намиране, когато се появиха кадри, които сочеха, че тя може да е била забелязана във Виена.

След като беше обявено, че Данка е била убита, пред полицейското управление, където се намираха родителите ѝ, пристигна линейка. Те бяха откарани по спешно в болница заради шока от черната вест. До последно те имаха надежда, че момиченцето може да се намери.

Превод и редакция: БЛИЦ

Снимки: kurir.rs 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай