Закопчаха банда, искала да взриви съдия /ОБНОВЕНА/

Сериозен удар на ГДБОП във Враца

Закопчаха банда, искала да взриви съдия /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

ГДБОП прави мощна акция във Враца срещу банда, искала да взриви местен съдия.

Това научи "Телеграф медиа" от запознати с разследването.

Арестувани са трима души, сред които и адвокатката Румяна Тодорова.

Бандата беше задържана преди месец във Враца за участие в имотни измами. На адвокат Тодорова, дъщеря й и техен познат бяха наложени мерки за неотклонение "домашен арест".

В ГДБОП обаче постъпил сигнал, че участници в ОПГ-то търсят човек, който да заложи адската машина под колата на местен съдия, на който имали зъб.

Все още е в процес на доказване дали бомбата е трябвало да ликвидира магистрата или само да вдигне возилото във въздуха. В момента текат обиски на няколко адреса.

Неистински печати на Специализираната прокуратура, Министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества, са намерени и  иззети  при извършено повторно претърсване в офис, използван от четири лица, обвинени за участие в организирана престъпна група (ОПР) за измами, действала на територията на  гр. Враца.

Това обяви днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

На 5 март тази година Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност адвокатка от града, нейната дъщеря (която се е представяла също за адвокат), както и двама мъже, осъждани за измами. Тогава в офиса на един от обвиняемите бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай