За няма и ден в София: Четирима отчаяни избраха смърт (ОБЗОР)

За няма и ден в София: Четирима отчаяни избраха смърт (ОБЗОР) | StandartNews.com

Болен от рак се самоуби в клиника, жена легна под влака за Солун

Вълна от самоубийства изправи косите на софиянци днес. Трима мъже скочиха от високо в столицата само в рамките на 12 часа. Жена пък легна на жп линията между гарите "Захарна фабрика" и "Горна баня" около 15,30 ч вчера и загина под колелата на влака София-Солун. Около трупа й разследващите

намерили блистери с лекарства

Заради смъртта на жената няколко часа движението бе спряно.
Двама от самоубилите се мъже са пенсионери. Най-възрастният от тях - на 87 г., е бил болен от рак и полетя от 6-ия етаж на столична болница, където е бил лекуван. Другият е на 72 г. и е скочил вчера около 7,20 ч от кооперация на ул. "Иван Асен" в централната градска част. Неговите мотиви не са ясни, най-вероятно мъжът е имал семейни проблеми. Най-младият от тримата самоубийци пък е едва на 26 г. Той е скочил от шестия етаж на блок в столичния жк "Люлин" във вторник около 20 ч. Според майката на мъжа, който се казва Юлиян Г., той е имал психични проблеми, макар да не е бил регистриран в психодиспансер и не се е лекувал. Преди време Юлиян направил

неуспешен опит да пререже вените си

Юлиян скочил от апартамента, който обитава, и паднал в градинката зад блока.
Черната серия от вчера бележи пик в самоубийствата. "За съжаление това не е прецедент, поне по едно самоубийство на ден регистрираме в София", коментираха вчера от СДВР. Сред основните причини са чувството за безизходица, за самотност и изоставеност. Много от решилите да приключат по този начин жизнения си път са имали проблеми в семейството, които са считали за неразрешими, твърдят от полицията.

Страната ни е сред водещите в Европа по брой на самоубийствата, сочи официална статистика от 2013 г. България е и сред челните места за неудовлетвореност, което също е една от причините за самоубийствата.

Катя дни преди да скочи: Нямам за кого да живея!

За 10 г. пенсионерката погребала съпруг и син

"Нямам за кого да живея!". Това заявила пред съседи 67-годишната Катя, която скочи от 8-мия етаж на блок в Карлово. Тя живеела самотно и е била отчаяна. Сринала се психически преди година-две, когато починал съпругът й. Дни преди да вземе крайното решение, тя е споделила със съседки, че няма за какво и за кого да живее, разказаха пред агенция БЛИЦ, комшии. "Взехме думите й за обичайното оплакване на нас, възрастните хора. Никой не се замисли, че тя е планувала вероятно този ужас. Когато тази сутрин излязох да ходя на работа и видях трупа, се потресох. Милата, горката жена, беше толкова добра", казва Иванка, която живее в съседния блок. Млад мъж, който отивал да закара жена си на работа около 6.30 часа, също е видял трупа. Предполага се, че той е подал сигнал в полицията. Към момента не се знае дали Катя е оставила предсмъртно писмо. Съседите разказаха, че преди 10-12 г. единият й син, който със съпругата си живеел и работил в Атина, паднал от строително скеле и издъхнал на място. Другият в момента живее в Испания със семейството си.
Хората около блока на самоубийцата са в недоумение, защото не са предполагали, че ще се случи такава драма. Те не знаят Катя да е била сериозно болна от нещо. Наскоро прекарала тежка пневмония, но се стабилизирала. "Очевидно обаче, постоянните здравни несгоди са я накарали да сметне, че трудно контролира живота си. При липсата на близки около нея е решила, че няма смисъл да продължава да живее", смятат експертите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай