Янек Миланов липсва вече 14 дни

43-годишният мъж е обявен за общодържавно издирване на 1 август

Янек Миланов липсва вече 14 дни | StandartNews.com

Четиринадесети ден (от днес) мъж от Дупница е в неизвестност. 43-годишният Янек Миланов е обявен за общодържавно издирване на 1 август, след като предната вечер е видян за последно да се качва в автомобил на свой съсед. От прокуратурата са образували досъдебно производство за отвличане.

Янек Миланов живее и работи от години във Франция. Прибрал се в родния си град дни преди да изчезне безследно, съобщава БНТ.

"Бил пред блока с приятели. След 11 часа се качва в автомобил и от тогава е в неизвестност, нямаме никаква следа от него. Умолявам институциите, от които това зависи и могат да помогнат, нека да направим всичко възможно да бъде намерен брат ми. Става дума за човешки живот", заяви пред националната телевизия братът на Янек.

Съседи на Янек също са притеснени и нямат обяснение за неговото изчезване. Описват го като добър човек.

За последната година Янек Миланов е подал 2 сигнала за посегателство срещу дома и автомобила му в полицията в Дупница. Разследващите работят по различни версии.

"Да отидем отзад и заедно да видим камъка, който все още стои в изолацията на блока. Стрелба с въздушна пушка, 50-и калибър, с която спокойно може да се убие човек в неговия прозорец. И две или 3 посегателства има над неговия автомобил", каза още братът на липсващия.

Във връзка с изчезването на Янек Миланов от полицията са разпитвани свидетели, иззети са записи на охранителни камери в района на инцидента, направен е и обход на местности и обекти, които може да са свързани със случая.

От прокуратурата в Кюстендил обясниха, че се проверяват всички версии за изчезването на младия мъж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай