Възобновиха издирването на Янек от Дупница

За последно Миланов е видян да влиза в джипа на гарда на Галеви Васил Капланов-Каплата

Възобновиха издирването на Янек от Дупница | StandartNews.com

Части на полицията, жандармерията, пожарникари, спасители с техника и специализирани автомобили, включително и линейка, продължиха днес издирването на изчезналия от вечерта на 31 юли т.г. дупничанин Янек Миланов, казаха от областната дирекция на полицията в Кюстендил.

Същевремемно, от прокуратурата обявиха, че по досъдебното производство, образувано за отвличане на Янек Миланов, действията по разследването на извършеното престъпление продължават и с  постановление на наблюдаващия прокурор срокът на разследването е удължен.

Водолази са претърсвали водоеми над Крайници и гористи участъци край селото. Голяма площ се обхожда от служители на МВР, като отново има и следови кучета. Има и отряд пожарникари, които носят резачки, най-вероятно за да отстраняват растителност при необходимост за по-детайлен оглед.

За последно Миланов е видян да влиза в с. Крайници в джипа на гарда на братя Галеви Васил Капланов-Каплата вечерта на 31 юли. 

От близо месец Капланов е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“, но по друго обвинение – за отправена закана за убийство към съпричастен със случая „Янек“ дупничанин. Тази закана е отправена, докато Капланов беше под домашен арест по друго обвинение – за държане на боеприпаси.

На два пъти в полицията беше разпитвана и жената на Капланов - Петя Николова, заради която според коментари в Дупница е личната вражда между Васил Капланов и Янек Миланов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай