Влюбена българка даде 100 бона на генерал менте

Той трябвало да плати серия от неща, за които поискал заем от българката

Влюбена българка даде 100 бона на генерал менте | StandartNews.com

Българка пратила хиляди евро на измамник, в когото се влюбила в чат в социалните мрежи, и който се представял за канадски военен на служба в Ирак. Измамата беше разкрита от Финансовата гвардия на град Асколи Пичено, област Марке, съобщиха италианските медии.

Искане за разследване от италианските власти било изпратено от страна на окръжна прокуратура в България, след оплакване на нейна гражданка. Така италианските власти стигнали до следите на прехвърлени общо 54 300 евро към двама имигранти на 32 и 40 г. от страни извън ЕС, живеещи в област Марке. Единият бил жител на Асколи Пичено, другият – на Алба Адриатика. С помощта на социалните мрежи двамата вкарали в действие измама с "любовен" характер.

Маневрирайки ловко българската си "клиентка" с психологически похвати, двамата спечелили доверието ѝ, и разбрали, че разполага с пари. Така дошли и обещанията за среща с идеалния партньор на българката. Единият от измамниците, който спечелил сърцето на българката, се представил като канадски военен на мирна мисия в Ирак, с чин генерал-майор. За да се освободи от службата си, с цел да достигне до любимата си, той трябвало да плати серия от неща, за които поискал заем от българката.

Второто искане за пари, на което българката откликнала щедро, било за 15 000 евро.Те били необходими за оттеглянето от служба в мисията в Ирак на "генерал-майора". След това българката получила и снимка на самолетен билет с посочен ден и час на срещата на двамата влюбени на българско летище.

Когато се озовала на него обаче, тя разбрала горчивата истина – че няма нито подобен полет, нито подобен мъж. Двамата имигранти в Италия действали с тези подходи и спрямо други жени в Швейцария, България и Испания, които също се "влюбили" в тях и получили обещания за бъдещо съжителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай