Версия: Килърът на Георги Илиев бил човекът с кокаина

С контрола по доставката на бялата пратка, хваната в "Слатина", е ангажиран поръчков убиец на представители на родния ъндърграунд

Версия: Килърът на Георги Илиев бил човекът с кокаина | StandartNews.com

Снайперистът, който на 25 август 2005 г. простреля смъртоносно в сърцето боса на ВИС-2 Георги Илиев, стои зад 500-те килограма кокаин, които бяха заловени в края на януари т.г. на борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал "Слатина", съобщава Блиц.бг.

На 31 януари спецполицаи откриха половин тон висококачествена дрога, импрегнирана в кашони с цитрусови плодове. Пазарната цена на заловения кокаин възлиза на около 22 милиона евро на едро, но ако беше пуснат в дилърската мрежа, стойността му би надхвърлила 100 милиона лева.

От няколко месеца следователи и прокурори работят по различни версии за засечената дрога. Според една от тях с контрола по доставката на бялата пратка се е ангажирал изключително опасен престъпник, който е извършил лично няколко поръчкови убийства на знакови представители на родния ъндърграунд.

Подозира се, че килърът лично е пратил в отвъдното Георги Илиев, а освен това е сочен и за отвличането и убийството на друг едър представител на някогашната империя ВИС-2 Методи Методиев-Мето Илиенския, който изчезна от дома си в квартал "Бояна" през 2003 г. и никога повече не бе видян жив.

Криминалистите вече са влезли в следите на безмилостния екзекутор, но предвид неговия инстинкт за оцеляване залавянето му е изключително трудно. Предполага се, че убиецът от години живее извън пределите на България и се прибира много рядко.

Залавянето на огромната пратка със сигурност ще му донесе огромни неприятности, защото във врата му освен нашите служби дишат и босовете на световен наркокартел, от където дрогата е тръгнала към София. Според оперативни данни кокаинът е стигнал по море до Европа, а след това по суша до България. Най-вероятно дрогата е била предназначена за българския пазар.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай