Ужас! Подробности за убийството на Алена Шерк

Имало е и множество удари по главата

Ужас! Подробности за убийството на Алена Шерк | StandartNews.com

Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир.

Множество удари по главата са причина за смъртта на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир. Това съобщиха на съвместен брифинг от полицията и прокуратурата.

"Сигналът е подаден за изчезналата Алена Щерк е подаден от близки на убитата в петък. Първоначално разследването е образувано отвличане.

"Имаме официална информация, че заподозреният е задържан в Италия. По отношение на обвиненята, първоначалната информация беше за отвличане, затова и такова обвинение бе повдигнато.

ВИЖ ОЩЕ: Синът на убитата Алена Щерк проговори

Вчера бе отрит трупа на жертвата и по него бяха открити находки от удари, множество удари по главата и травма, която е несъвместима с живота. Това наложи изменение на обвинението и беше подигнато ново, за убийство, извършено по особено жесток начин", разкри прокурор Иво Илиев.

"Основното беше да се намери тялото на жертвата и да се съберат доказателства за авторство на деянието Към момента доказателствата сочат, че по всяка вероятност извършител на престъплението е именно бившият приятел на Алена, тъй като е установено, че тялото й е превозено с личния й автомобил до местността, където е намерено, в автомобила е открита кръва, а е установено, че в последствие автомобилът е управляван от Виктор. Това са доказателствата, на които стъпваме в момента. Индикация за това е, че в последстиве е напуснал страната", разкриха от прокуратурата.

Заподозрян за убийството е бившият приятел на Алена - Виктор Спига. Той бе арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция в неделя вечерта. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай