Удушвач инсценирал обир, за да прикрие следите си

Взел 1 долар и златна обеца на стойност 65 лв.

Удушвач инсценирал обир, за да прикрие следите си | StandartNews.com

Окръжният в Пловдив гледа делото срещу 36-годишния Михаил Чинов, удушил и ограбил 79-годишната вдовица Виолета Георгиева в началото на октомври 2014 година. 

Убийството бе разкрито пет години по-късно, като Чинов е направил пълни самопризнания за деянието. Днес също потвърди вината си, като делото ще се гледа без разпити на свидетели, пише "Марица". 

На фаталната дата 3 октомври извършителят на убийството търсил да си набави пари за дрога, като просел от съседи. Така стигнал до баба Виолета. Позвънил на вратата, самотната старица го допуснала вътре и последвало бруталното убийство. 

Пред съда Чинов сподели, че бабата го обидила и по този начин предизвикала смъртта си – той я е удушил, а тя не е имала шанс да се защити. Убиецът се изплашил и инсценирал грабеж. Взел каквото му видят очите - 1 щатски долар с равностойност 1,55 лв. и златна обеца на стойност 65 лв. 

През петте години след извършването на убийството до неговото разкриване, Михаил изпитвал вина. 

Той е криминално проявен – има регистрации за употреба на наркотици и за кражба. Изкарвал е прехраната си като общ работник, докато бъде задържан от полицията за убийството на баба Виолета в „Кючук Париж“. 

Очаква се днес да е ясна присъдата му. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай