Ученичка варди банда за взломни кражби

Полицията разби организираната престъпна група по време на поредния й удар

Ученичка варди банда за взломни кражби | StandartNews.com

София. Полицията разби организирана престъпна група, извършвала взломни кражби на територията на София. Членовете на бандата, сред които и 16-годишна ученичка, са задържани при специализирана операция на столичното Четвърто РУП.

До арестите се стигна след продължително разследване, съобщават от МВР. В хода му е установено, че главатар на престъпната група е 26-годишен мъж с адресна регистрация в ж.к. „Люлин“, криминално проявен и осъждан. Той многократно е регистриран и осъждан за кражби. Действал партийно с 25-годишен от „Обеля”. Помощ при организирането на кражбите им оказвали двама други мъже – на 26 и 40 години, и тийнейджърка на 16. Те имали задачата да ги наблюдават и прикриват по време на „акциите“ им в чужди жилища, както и да предупреждават за евентуални очевидци, случайно прибиращи се собственици или за приближаването на полицейски екипи.

Вчера водачът на бандата набелязал поредния „обект“ – апартамент в ж.к. „Овча купел“. Придвижил се до блока с автомобил „Рено Клио“. С него пътувала 16-годишната, която останала в колата, за да наблюдава. За няколко минути младият мъж успял да се сдобие с преносим компютър, дамски накити и юбилейни монети. Той нахлул в апартамента, след като строшил входната врата.

При опита му да се оттегли бил задържан от полицията. По време на извършения личен обиск и претърсване на автомобила са намерени откраднатите вещи, ръкавици и инструменти за разбиване. Главатарят и помагачката му са задържани. Полицията издирва друг от помагачите. С момичето работи инспектор от Детска педагогическа стая.
Образувано е досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Продължава работата по установяването на съпричастността им към извършването на други подобни престъпления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай