Убийцата Кристина: Нека сега ми вземат децата!!!

Гледала безизразно и неадекватно, което  говори за тежко психично заболяване

Убийцата Кристина: Нека сега ми вземат децата!!! | StandartNews.com

Сандански се събужда шокиран от най-кървавото престъпление в историята на града! Майката, заклала двете си деца, признала всичко "Искаха да ми ги вземат?!! Е, нека ми ги вземат сега.

Така убийцата посрещала полицаите в кървавия си дом...   Налудничав поглед, разнопосочни показания и накрая "Аз го направих" . Случаят повтаря голямата трагедия от с. Осиково, където Манчо Панюков закла 2-те си деца, а после  запали къщата си, за да убие жена си, съпругата му едва оцеля, пише Струма.   

Шок, трагедия, драма, невиждано, жестоко и потресаващо  престъпление! Така, санданчани описват случилото се снощи в дома на горския служител Георги Трайков. Жената, с която той живеел на семейни начала, без брак, уби садистично двете им деца на 3 и 5 години. Закла ги. Промушила гърлата им с нож. После седнала в средата на стаята, окървавена и неадекватна.

Съседи, извикали полицаите, които дошли за броени минути, тъй като жилището се намира на метри от полицейското управление в курортния град. Задържали я веднага. На въпрос "Какво си направила?", Кристина повтаряла "Искаха да ми вземат децата? Е,  нека ми ги вземат сега ". Закарали я в полицията, където започнала да променя показанията си, твърдейки, че голямото дете ранило другото, после, че  са си играли и накрая признала всичко.

Гледа безизразно и неадекватно, което  определя поведението и като на човек, отключил тежко психично заболяване. В полицията цяла нощ е и бащата - горският Георги Трайков, който е в шок. Родителите на момичето бяха първите, които пристигнаха в месното полицейско управление. И разказват, че само преди седмица Кристина се е прибрала с децата при Георги, от когото си тръгнала преди около месец. Непрекъснати разпри, скандали, жалби в полицията от страна на двамата родители, които в последствие оттегляли .

Проблеми в семейството, така полицаите определят мотива за тежкото престъпление. А проблемите, според близки до Кристина и Георги, идвали от състоянието на младата жена. Вероятно, прикривано и нелекувано адекватно психично заболяване. Родителите и, уважавани хора, майка  и е учителка. Потресени от това, което е направила дъщеря им, която системно предупреждавали да се прибере при тях, след като съжителството и с Георги не върви.

Иначе с голяма любов се събрали. Родили се децата им, момиченче и момченце, които снощи станаха невинни жертви на  грешките на възрастните около тях, на родители, на близки, които знаели, че Кристина не е добре и мълчали. Вероятно след убийството младата жена ще бъде освидетелствана, казват хора в Сандански. Напоследък погледът и се беше променил, явно е имала психичен проблем.,коментират още съседи.

С Кристина работят психолози, които  ще направят заключение за състоянието и. Засега няма официални данни ,че жената е страдала от психично заболяване .

Трагедия, невиждана в Сандански и региона. Майка да убие  двете си деца по такъв болезнен и мъчителен за тях начин?!!. Не  си спомняме, да се отразявали по-тежко престъпение, за описанието на което трудно се намират думи. Припомняме случая от село Осиково, където садистично, Манчо Панюков уби двете си момченца на 5 и 8 години, след това запали къщата си и съпругата му едва оцеля след изгарянията. Панюков избяга, намериха го скрит в плевня и го вкараха в затвора.

Но селото още помни кървавата драма в семейството му, разиграла се заради ревност, така говореха съселяните на Панюков , който и от затвора продължи да плаши фамилията на съпругата си. Извергът -баща призна хладнокръвно: "Аз го направих, убих ги  "!!!!! Заклал ги , ето така за назидание и наказание на "невярната " му съпруга.

Или ученикът от Благоевград, който наказа с нож и уби брат си и майка си -лекар ,които искали да го вкарат за лечение в клиника, и за чието заболяване родителите мълчаха .Беше удярл с ножа по близките си ,където му падне . Момчето ходеше на училище и никой не знаеше ,че е сериозно болен . После в ареста плака и търсеше майка си.Пълна трагедия! 

Лудост, жестокост, хладнокръвие и в трите  случая. Няма оправдание за действията -само едно смекчаващо вината обстоятелство - убийците са психично болни?.. Отключили тежък пристъп, извършили нещо в състояние на силен афект, провокиран от болестта им.  

 

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай