Четвъртък,

Убийцата Кристина: Нека сега ми вземат децата!!!

От: Стандарт -
139
Убийцата Кристина: Нека сега ми вземат децата!!!
A
A
A

Сандански се събужда шокиран от най-кървавото престъпление в историята на града! Майката, заклала двете си деца, признала всичко "Искаха да ми ги вземат?!! Е, нека ми ги вземат сега.

Така убийцата посрещала полицаите в кървавия си дом...   Налудничав поглед, разнопосочни показания и накрая "Аз го направих" . Случаят повтаря голямата трагедия от с. Осиково, където Манчо Панюков закла 2-те си деца, а после  запали къщата си, за да убие жена си, съпругата му едва оцеля, пише Струма.   

Шок, трагедия, драма, невиждано, жестоко и потресаващо  престъпление! Така, санданчани описват случилото се снощи в дома на горския служител Георги Трайков. Жената, с която той живеел на семейни начала, без брак, уби садистично двете им деца на 3 и 5 години. Закла ги. Промушила гърлата им с нож. После седнала в средата на стаята, окървавена и неадекватна.

Съседи, извикали полицаите, които дошли за броени минути, тъй като жилището се намира на метри от полицейското управление в курортния град. Задържали я веднага. На въпрос "Какво си направила?", Кристина повтаряла "Искаха да ми вземат децата? Е,  нека ми ги вземат сега ". Закарали я в полицията, където започнала да променя показанията си, твърдейки, че голямото дете ранило другото, после, че  са си играли и накрая признала всичко.

Гледа безизразно и неадекватно, което  определя поведението и като на човек, отключил тежко психично заболяване. В полицията цяла нощ е и бащата - горският Георги Трайков, който е в шок. Родителите на момичето бяха първите, които пристигнаха в месното полицейско управление. И разказват, че само преди седмица Кристина се е прибрала с децата при Георги, от когото си тръгнала преди около месец. Непрекъснати разпри, скандали, жалби в полицията от страна на двамата родители, които в последствие оттегляли .

Проблеми в семейството, така полицаите определят мотива за тежкото престъпление. А проблемите, според близки до Кристина и Георги, идвали от състоянието на младата жена. Вероятно, прикривано и нелекувано адекватно психично заболяване. Родителите и, уважавани хора, майка  и е учителка. Потресени от това, което е направила дъщеря им, която системно предупреждавали да се прибере при тях, след като съжителството и с Георги не върви.

Иначе с голяма любов се събрали. Родили се децата им, момиченче и момченце, които снощи станаха невинни жертви на  грешките на възрастните около тях, на родители, на близки, които знаели, че Кристина не е добре и мълчали. Вероятно след убийството младата жена ще бъде освидетелствана, казват хора в Сандански. Напоследък погледът и се беше променил, явно е имала психичен проблем.,коментират още съседи.

С Кристина работят психолози, които  ще направят заключение за състоянието и. Засега няма официални данни ,че жената е страдала от психично заболяване .

Трагедия, невиждана в Сандански и региона. Майка да убие  двете си деца по такъв болезнен и мъчителен за тях начин?!!. Не  си спомняме, да се отразявали по-тежко престъпение, за описанието на което трудно се намират думи. Припомняме случая от село Осиково, където садистично, Манчо Панюков уби двете си момченца на 5 и 8 години, след това запали къщата си и съпругата му едва оцеля след изгарянията. Панюков избяга, намериха го скрит в плевня и го вкараха в затвора.

Но селото още помни кървавата драма в семейството му, разиграла се заради ревност, така говореха съселяните на Панюков , който и от затвора продължи да плаши фамилията на съпругата си. Извергът -баща призна хладнокръвно: "Аз го направих, убих ги  "!!!!! Заклал ги , ето така за назидание и наказание на "невярната " му съпруга.

Или ученикът от Благоевград, който наказа с нож и уби брат си и майка си -лекар ,които искали да го вкарат за лечение в клиника, и за чието заболяване родителите мълчаха .Беше удярл с ножа по близките си ,където му падне . Момчето ходеше на училище и никой не знаеше ,че е сериозно болен . После в ареста плака и търсеше майка си.Пълна трагедия! 

Лудост, жестокост, хладнокръвие и в трите  случая. Няма оправдание за действията -само едно смекчаващо вината обстоятелство - убийците са психично болни?.. Отключили тежък пристъп, извършили нещо в състояние на силен афект, провокиран от болестта им.  

 

  


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички