Убитият в Кюстендил - свидетел на мелето

35-годишният мъж наръган няколко пъти в сърцето

Убитият в Кюстендил - свидетел на мелето | StandartNews.com

Убитият мъж при масовото сбиване в заведение в центъра на Кюстендил е 35-годишен, не е криминално проявен и не е от ромски произход, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. По непотвърдена информация мъжът е бил случаен свидетел на мелето, а не участник в него, пише dir.bg.

Той е бил намушкан многократно с нож в областта на сърцето и е издъхнал на централната улица "Цар Освободител".

Сигналът за мелето е подаден около 7.30 ч. Според първоначалната информация след скандал между две компании в дискотека "Иридиум" се е стигнало до масов бой, който е продължил и по улиците на Кюстендил. Едната група е от ромския квартал "Изток". Освен хладно оръжие, участниците в боя са използвали и павета и остри предмети. Четирима души са транспортирани от Спешна помощ в МБАЛ "Д-р Никола Василиев".

От лечебното заведение съобщиха, че един от пострадалите е с тежка черепно-мозъчна травма и екипът е взел решение той да бъде транспортиран за лечение в "Пирогов". Останалите ранени са с разкъсно-контузни рани и са настанени в хирургията.

Центърът на Кюстендил, както и входовете и изходите на града са блокирани от полиция. Проверяват се всички автомобили. Заради риск от ескалация на напрежението към униформените са се присъединили и екипи на жандармерията.

Криминалистите продължават с разпитите на свидетели. По непотвърдена информация на местния сайт "Инфомрежа" вече има и задържани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай