Убиецът от Сотиря се лекува в Софийския затвор

Когато здравословното му състояние позволи, ще бъде върнат в следствения арест на Сливен

Убиецът от Сотиря се лекува в Софийския затвор | StandartNews.com

Мартин Трифонов вече се лекува в затворническата болница в София, съобщи за "24 часа" директорът на болницата в Сливен д-р Васислав Петров. 21-годишният младеж изнасили и уби по особено мъчителен начин 7-годишната Кристин Георгиева от Сотиря, Сливенско.

Той бе издирван и задържан на 16 август след като бе прострелян в краката, за да не избяга отново. Заради раните си бе опериран в сливенската областна болница и стабилизиран. Болничната му стая се охраняваше от полиция, тъй като съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", след като заседава в същата болнична стая. От там днес той бе преместен под охрана в затворническата болница в София, за да продължи лечението му.

Когато здравословното състояние на Мартин Трифонов позволи, той ще бъде върнат в следствения арест на Сливен.

Междувременно напрежението в село Сотиря не стихва. Местните заплашиха, че няма да пуснат децата си на училище на 16 септември за откриването на новата учебна година. Вместо това те са готови на тази дата да отидат пред парламента в София, за да поискат от депутатите да променят така Наказателния кодекс, че да отпадне възможността при особено тежки умишлени престъпления против личността подсъдимите да получават по-леки присъди, след като признаят изцяло вината си. С такъв призив към сливенските депутати се обърна днес и кметът на Сливен Стефан Радев.

"Надявам се това да случи, като общество да вземем такова решение и призовавам нашите народни представители да подкрепят тази инициатива", каза Радев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай