Убиецът на Криси със странна молба към съда

Нови доказателства заковаха Калоян Каймакчийски

Убиецът на Криси със странна молба към съда | StandartNews.com

Странна молба към съда отправи Kалоян Каймакчийски, който застреля бившата си приятелка Кристина и сложи тялото й в багажник на кола. Калоян поиска да бъде пуснат под домашен арест - "при мама на село". Кмет на село Черньово е майка му.

Магистратите обаче бяха непреклонни и Софийският апелативен съд го остави в ареста.

Обвинението срещу него е най-тежкото - за предумишлено убийство. Наказанието е минимум 15 години затвор, доживотен или доживотен без право на замяна. Според обвинението има реална опасност мъжът да се укрие и да извърши друго престъпление.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

На днешното съдебно заседание бяха представени нови доказателства. Едно от тях е експертиза на колата на убитата, в която имало барутни частици от служебното оръжие на настоящата приятелка на Каймакчийски - Йордана Сотирова. Тя работи като военнослужещ в поделението в Мусачево, припомня Нова тв.

Тялото на 32-годишната Кристина Благоева беше открито в багажник на автомобил в квартал „Захарна фабрика” в София. Според обвинението Каймакчийски е застрелял бившата си приятелка с два куршума на 3 април пред офиса на голяма телекомуникационна компания. Данните на прокуратурата са, че той е бил е подготвен, имал е предварително поставени ръкавици и е използвал личното оръжие на настоящата си приятелка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай