Троен пъзел за убийството във Варна

Съпругът на библиотекарката се заключи в зловещата къща

Троен пъзел за убийството във Варна | StandartNews.com

Троен пъзел за убийството на библиотекарката Петя Балева разплита варненската полиция. След като задържаха съпруга й Георги, в момента криминалистите проверяват дали дъщерята на жертвата - 16-годишната Виктория, не е участвала в зверството. Според психолози момичето страда от анорексия и може би е правило опит за самоубийство, което Петя да е спряла.

Съпругът на зверски разстреляната Петя Балева -Георги, стои под ключ в зловещата семейна къща, видя репортер на "Стандарт". На другия ден, след като му бяха снети показанията и беше пуснат да си върви, 51-годишният мъж излезе за малко на верандата и веднага се скри. Той не си показа носа навън, дори и след упорито прозвъняване на външната врата и непрекъснатия лай на кучето пазач на двора.

Георги Балев откри мъртвото тяло на жена си в локва кръв посред нощ в четвъртък срещу фаталния петък 13-и. От местния клуб на сумистите отрекоха той да е тренирал някога при тях. 45-годишната жена, която работи като гардеробиер в градската библиотека, е починала вследствие на жестока огнестрелна рана, стана ясно от твърде оскъдната официална информация на разследващите. На втория ден след кървавата драма обаче упорито върви версия за втори заподозрян за убийството. Става дума за дъщерята на застреляната жена - 16-годишната Виктория. Оръжието е гръмнало в нейната стая в таванското помещение. Законно притежаваната ловна пушка е била поставена след това в калъфа в спалнята на родителите, където е стояла. Часове преди да открие трупа на жена си, Георги е трябвало да заведе момичето в болницата, защото то го чакало пред къщата, оплаквайки се от болки в корема. Виктория била болна от анорексия, а страдащите от нея са склонни към самоубийство или агресия, коментираха психолози. Затова те не изключват възможността във фаталната нощ момичето да е искало да се самоубие, а майка й да се опитала да я спре.

"Може в битката, без да иска, да е простреляна майка си в лицето", коментираха още психолози. Техен екип разпитва момичето, тъй като разследващите се натъкнали на някои разминавания между нейните показания и тези на баща й. А дали той не я отвел същата вечер в болницата, за да я прикрие, тепърва ще стане ясно. Няма заподозрени - нито един, нито двама, категоричен бе окръжният прокурор Владимир Чавдаров. Той отново припомни, че се работи по три основни версии - убийство, самоубийство и нещастен случай при боравене с оръжие, като нито една не се изключва до момента. Вероятно заради многото въпросителни в разследването Петя няма да бъде погребана днес, както се очакваше.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай