Свободата на Алексей Петров помпи разходите в МВР

Свободата на Алексей Петров помпи разходите в МВР | StandartNews.com
София. Разходите на МВР са се увечили, след като Алексей Петров бе пуснат на свобода. Миналата седмица Трактора излезе окончателно от ареста срещу парична гаранция в размер на 10 000 лева.
Сега обаче се е отворила допълнителна работа на униформените, която според вътрешния министър Цветан Цветанов е свързана с планиране на "мероприятия за сигурността и спокойствието на всички свидетели". Той посочи, че ако всички институции са обединени и водени от обществения интерес и върховенството на закона, в държавата ни ще се живее прекрасно.

Цветан Цветанов коментира и мярката за неотклонение на задържания за незаконния цех на цигари в Костинброд. На 22 декември цигареният бос Тодор Хаджижеков, известен като Тотко Поршето, беше пуснат на свобода срещу гаранция от 10 бона. Най-напред Цветанов припомни за променена по предишно дело постоянна мярка "задържане под стража" на Поршето, променена в "парична гаранция" от 8000 лева и впоследствие прекратено дело през 2007 година. "Щетата, която е нанесъл на бюджета, от стоката, която е била задържана, е 1,2 млн. лева. Парите са много определящ фактор в някои от решенията, които се взимат", каза Цветанов, цитиран от Фокус.

По думите му се потъпква трудът на полицаите и на правоохранителната система - случаите за това били много и необясними за обществото, особено при наличие на толкова много доказателства за съдебен процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай