Стрелба за паркинг в Пловдив

Стрелба за паркинг в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Шофьори извадиха патлаците, за да бранят паркомясто в центъра на Пловдив. По време на скандала единият от водачите е прострелял опонента си с газов пистолет. Тъй като е стреляно твърде отблизо, пострадалият - 29-годишен мъж, е ранен тежко, но е без опасност за живота. Инцидентът е станал на улица "Йоаким Груев", близо до областната дирекция на полицията.

Скандалът е въникнал между двама мъже, които били с автомобили "Ауди Q7 " и "Мерцедес". Те искали да паркират на едно и също място. 29-годишният шофьор на мерцедеса закачил задната броня на джипа, паркиран диагонално зад магазина. От кабината изскочил младеж , който според очевидци започнал да крещи и да псува. "Размениха си някакви реплики и закани на висок глас, а след това по-младият извади пистолет и гръмна. Другият мъж се хвана за главата и викаше от болка. Появи се по-възрастна жена, която крещеше: "Моля ви, не стреляйте!", разказа клиентка от съседен магазин.

Проверка на "Марица" установила, че стрелецът е 19-годишният Юра Масропян. Джипът е собственост на баща му, който имал месарска фирма. Утре в съда започва делото срещу младежа за нанесени леки телесни повреди. "Юра е кротък. Изобщо не се замесва в скандали. Вероятно другият шофьор го е предизвикал" коментира приятел на младежа.

По първоначална информация оръжието, с което е стрелял 19-годишният водач, е законно притежавано.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай