Понеделник,

Стайков: Вегетарианец съм, почти не пия

От: Редактор -
200
Стайков: Вегетарианец съм,  почти не пия
A
A
A

Дни преди да бъде пуснат в домашен арест, подсъдимият бизнесмен Миню Стайков се почувствал зле. Той бил изведен от затвора през февруари, като бил изнесен на ръце. Малко след това детоксиклиника установила, че Стайков е с токсичен хепатит.

Аз съм вегетарианец, почти не пия алкохол, нямам вредни навици, обяви г-н Стайков пред съда.

Въпреки искането му, съдията Вилислава Ангелова не разрешила да се направи изследване за източника на отравянето. Освен това тя възпрепятствала детоксикацията му. С тези и други аргументи Миню Стайков и защитата му в лицето на Анна Попова поискаха председателят на съдебния състав да си направи отвод от делото.

Към тях се присъединиха още няколко адвокати. Прокурорът на заседанието обаче излезе с аргументи в обратна посока. Това предизвика реплики, че поведението на държавния обвинител е съмнително като страна по делото. 

Очаквано, след тайно съвещание, съдията отказа да си даде отвод, като изнесе накратко аргументи, че няма основания за това. 

Инсулти, рак на простатата, пареза са сред други свои болести, които Миню Стайков изреди пред съда и за които не било приложено адекватно лечение, докато бил в затвора. 

Адвокат Анна Попова обяви по време на заседанието, че токсикацията на подзащитния й е била с "външни вещества". Съдията одобрила искане Стайков да отиде на зъболекар, но не и да се изследва какъв е източникът на отравянето. 

Затова и поведението на магистратката било тенденциозно, субективно и граничещо с преднамереност. 

Това е трето искане за отвод на съдията, изтъкна Анна Попова по време на заседанието, пише Флагман.бг 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com