Събота,

Ставри Калинов търси апаш във Фейсбук

От: Стандарт -
115
Ставри Калинов търси апаш във Фейсбук
A
A
A

Нагъл апаш задигна скулптура на художника Ставри Калинов в галерия без изобщо да му пука от охранителните камери. Видеозапис от случилото се разпространи лично възмутеният Калинов в социалните мрежи.

"Виждате как този човек краде моята скулптура!!! Моля, ако някой го познае, да ми даде информация", написа артистът на страницата си във Фейсбук. Престъплението е извършена в четвъртък - 13 юни, малко след 13 часа.

Видеозаписът показва как мъж на видима възраст около 40-те използва момент, в който е сам в галерията, приближава се към една от изложените скулптури и прибира в джоба си фрагмент от нея. Малко по-късно той си тръгва с необезпокоявано с плячката.

Ставри Калинов не за първи път става жертва на кражба. В началото на тази година от ателието му в кв. Кремиковци в София бяха задигнати статуетки, метални заготовки и машини за хиляди левове. Бандитите влезли в помещението през малък прозорец.

"Не мога да кажа колко са били. Бяха много, стотици статуетки. Телевизора са откраднали, печки и какво ли не. Картините не са ги откраднали, защото с тях ще ги хванат, но метала го топят.

Това е творческа работа, това е занаятчийска работа - да се отлее, да се шлайфа, да се полира, да се патинира - много сложно нещо. Само в ателието съм работил 25 години. Всичко, което съм изкарал, съм вложил в занаята си, на семейството ми почти нищо не съм дал", обясни тогава той и настоя, че "големите престъпници са тези, които са ги купили".


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com