Спипаха пират за „Лора от сутрин до вечер”

33-годишен от Оряхово пуснал филма в нета

Спипаха пират за „Лора от сутрин до вечер” | StandartNews.com

София. Антимафиоти спряха незаконно показване в интернет на нашумелия български филм „Лора от сутрин до вечер”. 33-годишен мъж от Оряхово качил лентата, която е обект на авторското право, в чрез интернет сайта vbox7.com. По този начин е предоставил достъп до него на неограничен брой потребители в мрежата, съобщиха от МВР.

Спецовете от сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” и колегите от Враца установили, че същият "пират" е пуснал в нета и много други български продукции. От жилището му е иззета компютърна система, чрез която е осъществявал разпространението на авторските произведения. По случая е образувано досъдебно производство за разпространяване на чужд обект на авторско без необходимото по закон съгласие на автора. За такова престъпление се предвижда до 5 години и глоба до 5 хиляди лева.

Филмът „Лора от сутрин до вечер” е дебют в киното, както за режисьора Димитър Коцев-Шошо /син на актьора Константин Коцев/, така и за голяма част от актьорския състав. Въпреки че е заснета без държавно финансиране, лентата успя да се наложи по кината в страната. Филмът е с бюджет от само 10 000 лв. и е сниман с фотоапарат (Canon 7D). На 17 юни 2012 година бе излъчен ексклузивно само по Би Ти Ви.

Във филма участват младите таланти Миленита, Мартен Роберто, Христо Петков, Димо Алексиев, Ива Гочева, Юлиан Ковалевски, Радена Вълканова, Георги Петров и Радослав Парушев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай