Смайващи разкрития за 18-годишния шофьор убиец

Автоинструктори признаха за пропуски в обучението на млади шофьори

Смайващи разкрития за 18-годишния шофьор убиец | StandartNews.com

18-годишният Адриан Антонов, който помете двама пешеходци на столичния булевард „Сливница”, е получил шофьорска книжка на 23-и февруари тази година. Това научи Нова телевизия от свои източници. Веднага след това баща му му купил кола, разказаха съседи им от квартал „Гоце Делчев”, където живее семейството. Казват още, че младият шофьор бил тих, кротък и възпитан.

ВИЖ ОЩЕ: Кога ще спрат убийствата? Бащата на загиналото момче с призив

Според автоинструктора Йонко Иванов бързото качване зад волана след взимането на книжка е огромен проблем, който е довел до фаталния инцидент. „При положение, че тези деца ги учим да минават с 30 км/ч, отговорността е на семейството да не дава на този човек да се качи в 12 часа. Отговорността е на семейството на първо място”, категоричен е той.

ВИЖ ОЩЕ: Последни новини за 18-годишния шофьор, убил двама на тротоара

Едно от предложенията на автоинстукторите е младите шофьори да имат придружители през първата година. Идея, която от 2005 година досега така и не залегна в законите. От 1994 г. в Германия има подобен закон, а статистиката е красноречива – 20% спад на тежките катастрофи.

Пропуски има и в обучението, подчертава Иванов. „Две години ни лъжат, че ще има 28 полигона за екстремно шофиране - на хлъзгаво, мокро и заледено. Къде са полигоните? Как този млад човек ще се научи да спира на мокро, няма как да ги учим. Слагаме им найлони да спират на него”, призна инструкторът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай