Синът на екзекутиран бизнесмен въртял криптофермата?

Йордан е наследник на имотите на Димитър Стаматов-Мастара и е виден общественик в Бургас

Синът на екзекутиран бизнесмен въртял криптофермата? | StandartNews.com

Кой е копачът на криптовалути, чиято ферма в бургаското село Българово краде ток за 70 000 лв. на месец?

Шокиращата новина съобщи Флагман.БГ. Според медията тя е стигнала до дежурния редактор от обществото на криптокопачите. По непотвърдена информация, след сверка между всички конкуренти и участници във виртуалната миньорска дейност, се оказва, че аарестуваният за 24 часа е известна фигура от Бургас. Става дума за 33-годишния Йордан Стаматов, син на демонстративно екзекутирания през 2002 г. бизнесмен Димитър Стаматов-Мастара. 

Мастара бе сред представителите на крупния бизнес, в периода 1995-2002 г. притежаваше месопреработвателни предприятия и развиваше строителна дейност. Той бе убит с един куршум в сърцето на тротоара на бул. „Стефан Стамболов”, докато се любува на строежа на собствения си хотел.

15 години по-късно порасналият му вече син Йордан става инициатор на подписка, в която са включени над 600 граждани, атакуващи Община бургас за по-безопасна среда за пешеходците. Йордан Стаматов поведе политическа битка за връщането на пешеходната пътека между днешния бар „Фабрик” (бивш „Кашмир”) и бизнес сградата отсреща. Именно на тротоара срещу тази зебра от снайперист бе застрелян баща му. Днес там се издига сграда със смесено предназначение.

През 2017 г. в обществените среди се заговори, че момчето има бъдеще – както като предприемач, така и като политически лидер. До залавянето му в грохналото помещение в Българово, където се е надявал да стане бързо реален милионер, никой не би допуснал, че материално осигуреният младеж би рискувал да зачеркне завинаги бъдещето си заради кражба на ток.

Предстои от Окръжна прокуратура да преценят дали Стаматов-младши е имал съучастник, разбиращ от схема за отклоняване на електричество. От друга страна за сглобяването на цялостната инстанация са необходими, според експертите, специфични познания по микроелектроника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай