Синът на Чапата задигнал маркирани пари

Завел полицаите до контейнера с пистолета- играчка и скъсания чорап. Остава в ареста

Синът на Чапата задигнал маркирани пари | StandartNews.com

 

 

Най-малкият син на скулптора Георги Чапкънов-Чапа -Константин, който преди няколко дни беше задържан за обира на банковия клон на бул. "Цар Борис III“ в столицата, е завел полицаите до контейнера, в който е изхвърлил пистолета играчка, с който извърши престъплението.

Това стана ясно в съдебната зала на Софийския районен съд, малко преди съдиите да решат да го оставят в ареста.

В същия контейнер полицаите намерили и чорапа, който  сложил на главата си. Той обаче не му помогнал, тъй като по време на обира се скъсал, а и без това бил прозрачен. Така камерите заснели част от лицето му, а след това бил разпознат и от служителки в банката.

Освен това по време на грабежа Чапкънов -младши не носел ръкавици и оставил отпечатъци, пише дир.бг.

Константин бил изигран и от служителките, които му дали плик с маркирани пари, чийто серийни номера били записани. След като полицията го арестувала, мъжът показал на полицаите къде е скрил част от парите, които не е похарчил. Серийните номера напълно съвпаднали.

В съда неговият адвокат заяви, че той страда от параноидна шизофрения и не може да преценява какви действия извършва. Това обаче не смили магистратите и те му наложиха постоянна мярка за задържане с мотивите, че престъплението е извършено с дързост, осъждан е и няма данни, че е болен от това заболяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай