Шефът на СДВР: Ясен е шофьорът на джипа-убиец

гарантирам, че всички доказателства са иззети по реда на НПК

Шефът на СДВР: Ясен е шофьорът на джипа-убиец | StandartNews.com

"За нас е категорично ясно чие е авторството на това деяние". Така шефът на СДВР Георги Хаджиев коментира появилите се спекулации, че не е ясно кой е шофирал джипа-убиец, който помете журналиста Милен Цветков на червен светофар.

Иззети са всички записи от камери от района на катастрофата на Милен Цветков.

Незабавно след удара екипи на СДВР посетиха мястото на катастрофата, каза пред bTV директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

 "От данните, които са налични, става ясно, че към момента на ПТП, те са спътници. Има информация, че Георги Иванов напусна местопроизшествието, а приятелката на Кристиан не е. За нас е ясно кой е шофирал", добави той. "Има и свидетелски показания, които посочват, че той е карал. ДНК експертизата предстои", каза директорът на СДВР. "Това наистина не е за първи път. Целта на адвокатите не е коректна. Не е коректно през медиите да се опитват да разколебават и да се влага съмнение в разследващите органи. Видях различни експерти, които твърдят, че записите са манипулирани. Аз гарантирам, че всички доказателства са иззети по реда на НПК", каза още Хаджиев. "От момента на постъпването му в сградата на СДВР Георги е бил с адвокат. Нали не смятате, че някой ще му оказва натиск. Това е опит на адвокатите през медиите абсолютно непочтенно да разколебават обвинението", каза той. "Проби на спътниците не са правени, Не е необходимо и няма такова основание, за нас е ясно кой е извършител на това деяние. Човек след такъв коктейл от наркотици няма как да е адекватен на пътя", каза той. "През 2017 е наложено административно наказание на майката на Кристиан - Десислава. Делото е архивирано в Софийския районен съд. Няма пречка делото да бъде възобновено", каза още той. "Нападението над Слави Ангелов беше извършено на 17 март. Отначало стана ясно, че нападателите са трима. От камери се видя ясно кои са извършителите. Изискахме от "24 часа" статии на Слави Ангелов за последните 2 години, за да търсим причина за това посегателство. Направи се оглед и се иззеха важни за самото дело доказателства, които по безспорен начин доказват участието на тези лица в това престъпление - биологични следи, неща, които в процеса ще станат ясни. Тези обстоятелства бяха подкрепени от свидетелски показания", добави Хаджиев. "Ако се открие поръчител на това престъпление ще бъдат уведомени всички медии и самоличността му ще бъде разкрита", добави той. "Делото за певицата Лилана е за организирана престъпна група. В момента тече мярката в Специализирания наказателен съд. В края на деня ще стане известно какво е преценил съда", каза комисар Хаджиев.

ТВ водещият издъхна навръх Великден, след като колата му бе пометена на централен булевард в София от дрогирания 22-годишен Кристиан Николов. Младият мъж е задържан с решение на Специализирания наказателен съд, но адвокатът му се опита да пробута пред магистратите версията, че клиентът му не е шофьор на колата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай