Роднините на Милен стават частни обвинители

Започна процесът за смъртта на тв водещия

Роднините на Милен стават частни обвинители | StandartNews.com

Синът, дъщерята и сестрата на телевизионния водещ Милен Цветков влизат в процеса за смъртта му при катастрофа като частни обвинители, реши Софийският градски съд. Тъй като синът на журналиста е малолетен, той ще бъде представляван от своята майка.

Към 17 ч. трети час продължаваше разпоредителното заседание по делото, подсъдим в което е 22-годишният Кристиан Николов, съобщи БНР.

За първи път той се видя с част от близките на Милен Цветков и обръщайки се към тях в съдебната зала изрази съжаление, макар да каза, че знае, че с думите си не може да ги утеши.

Кристиан Николов поиска да е под домашен арест, като декларира, че няма да пречи на делото, но съдът за пореден път му отказа.

Разпоредителното заседание започна с искане на отводи.

Защитникът на Николов поиска съдът да отстрани един от наблюдаващите прокурори, защото има съмнение в неговата безпристрастност. Съдията отказа.

Прокуратурата пък поиска майката на Кристиан да не бъде конституирана като негов защитник, защото е била обвиняема по същото дело. Съдът този път се съгласи.

За пореден път адвокатите на Кристиан Николов оспориха обвинението му, че умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков, което е основния спор по това дело. Той обаче по същество ще се изяснява в процеса по същество.

Предстои да научим кога ще е първото заседание по същество.

Николов се изправя пред петчленен състав на Софийския градски съд с председател Веселина Ставрева. Двамата съдии и тримата съдебни заседатели вече се срещнаха с подсъдимия, когато отхвърлиха искането му да излезе от ареста.

Още в досъдебното производство стана ясно, че основният спор между прокуратурата и защитата е обвинението за умисъл в пътния инцидент, при който загина Милен Цветков, защото Николов е шофирал след употреба на три упойващи вещества, с двойно по-висока скорост, не е направил опит да спре на червено и е застрашил живота и на други участници в движението.

От това дали той е действал умишлено или непредпазливо, ще зависи и присъдата, която ще получи.

 .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай