Неделя,

Решиха за бащата на Йомов. Какво следва

От: Редактор -
1703
Решиха за бащата на Йомов. Какво следва
A
A
A

Цецко Йомов, който е баща на футболния ни национал Георги Йомов, ще бъде пуснат на свобода. Това ще стане срещу гаранция от 15 000 лева, реши Софийският градски съд. 

Той е обвинен за стрелбата на Околовръстното шосе в София. Въззивният съд се съгласи с повечето доводи на първоинстанционния и не отмени, а само измени определението на СРС, като вместо домашен арест взе парична гаранция, съобщава "Нова телевизия".

СГС прие, че от събраните доказателства може да се направи извод, че Йомов е извършител на престъплението, но уточни, че има данни, че е действал след установено нараняване на синовете му и е налице личен мотив. СГС частично се съгласи с доводите на СРС, че съществува опасност от извършване на ново престъпление, но не с такава интензивност, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

В случая липсва и завишена обществена опасност, тъй като на пострадалите са нанесени само леки телесни повреди. Освен това Йомов доброволно е предал оръжието, отишъл е сам в полицията, има чисто съдебно минало и няма други противоправни прояви до момента.

Определението е окончателно и  не подлежи на обжалване и протест. Йомов ще бъде освободен, след като внесе гаранцията. 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Йомов Баща