Петък,

Разследват Къро за убийството на знаков висаджия

От: стандарт -
2024
Разследват Къро за убийството на знаков висаджия
A
A
A

Свидетели по разследването срещу Красимир Каменов – Къро разказват, че укриващият се в ЮАР е поръчал и организирал още три убийства - на боса от ВИС 2 Мето Илиенски, и на "Братя Византийци" – Радослав и Николай Бикови, съобщи БНТ.

В петък от прокуратурата също съобщиха, че Къро е разследван и за други убийства, извършени през последните две годни. Той вече има задочно обвинение, че е поръчал разстрела на Любомир Илиев - Любо Полицая през пролетта на миналата година. Разследващите разполагали с доказателства, че месец преди убийството обвиненият в помагачество Боян Табаков е бил в Южна Африка.

Кой е Методи Методиев, известен като Мето Илиенски и кога изчезна?

Около 19 ч на 29 ноември 2003 г. Мето Илиенски получава телефонно обаждане, докато е в апартамента си в кооперация на бул. "Ал. Пушкин" в столичния кв. "Павлово", известна в престъпния свят като "колумбийското посолство". Минути по-късно Методиев излиза сам, без охрана и без телефон. Качва се на тъмно "Ауди", което поема към кв. "Бояна". Това е последната следа от 38-годишния Методи Методиев. Говори се, че близкият до него Петър Божилов е знаел с кого е отишъл на среща, но до смъртта си при скандал по време на лов край село Плана през 2012 г. той не продумва нищо за това.

Работи се по много версии, но нито една не е доказана. През 2010 г. съдът официално обявява, че наследници на Методи Златков Методиев са съпругата му Яна и дъщеря им Мина.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com