Разбиха нарколаборатория за „пико”

Разбиха нарколаборатория за „пико” | StandartNews.com

Варна. Служители на ГДБОП разбиха нарколаборатория  край Варна и спряха производството на синтетична дрога. Задържани са девет души, повечето от които криминално проявени, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е реализирана след сигнал, че вила в местността „Акчелар“ е превърната в лаборатория  за производство на синтетичното вещество „пико“.

Участниците в престъпната група свободно купували от аптечната мрежа лекарствен препарат, от който извличали основните му съставки – псевдоефедрин.

На мястото са арестувани девет членове на бандата на възраст между 21 и 46 години. Сред тях е 32-годишен мъж с прякори Добата и Белега, осъждан за притежание на наркотици. Среща с правосъдието основно заради дрога са имали повечето хора от бандата.

От имота са иззети: стъклена купа с жълтеникаво прахообразно вещество, за което се предполага, че е псевдоефедрин; две електронни везни; фосфорна киселина; термометър; стъклена колба с капак; стъклена бутилка с  медицински бензин и  друга - със солна киселина. Открити са два полиетиленови плика – с бяло прахообразно вещество и със синьо-бели капсули с различен размер.

На двама от членовете на групата са повдигнати обвинения за производство на дрога.

Откритите вещества са дадени за експертиза, а работата по случая продължава.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай