Разбиха бандата на Баретата

Разбиха бандата на Баретата | StandartNews.com

София. Докато Златомир Иванов-Баретата бере душа след стрелбата срещу него пред Съдебната палата, полицията неутрализира ръководена от него престъпна група за разпространение на наркотици. При операцията, проведена от служители на ГДБОП и областни звена за  борба с организираната престъпност, са задържани девет души, съобщи МВР. В акцията са участвали спецченгета от София, Пазарджик и Стара Загора. тя е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В хода на акцията са задържани двамата ръководители на подгрупите в престъпната структура. Те са на 28 и 36 години, известни като Ториното и Златко малкия. Задържани са и останалите членове на престъпната организация. Сред тях са хора с Боксьора и Малкия принц.

При последвалото претърсване в домовете и автомобилите на задържаните, антимафиотите открили наркотични вещества – канабис, кокаин, хашиш, семена от канабис, пликчета за дози, електронна везна, водено счетоводство от продажби на наркотици, 18 мобилни телефона, лаптоп, 2 въздушни пушки, 2 газови пистолета, договори за охрана на заведение.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. На шестима от задържаните са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа.

Малко по-рано този месец, на 2 и 9 февруари, бяха проведени две операции на териоторията на София и Стара Загора, при които бяха задържани трима мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества. Действията по разследването продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай