Простреляха жена на пазара в Гоце Делчев

Простреляха жена на пазара в Гоце Делчев | StandartNews.com

Благоевград. 82-годишен старец, който не бил на себе си, стрелял и ранил тежко 27-годишна жена с един куршум в гърба на животинския пазар в Гоце Делчев в понеделник. Сигналът за стрелбата е подаден в местната полиция точно в 12,00 часа.

Димитрия Асенова от село Гърмен седяла на каруцата заедно с мъжа си, когато станала неволна мишена на пишман стрелеца, който страда от проблеми с психиката. Дядото, с инициали Б.Д., гръмнал от ранчото си и я уцелил в гърба. Малко по-късно е задържан от полицаите. Не е могъл да обясни защо е стрелял с пистолета – самоделка по хората на пазара. Вкаран е в ареста за 24 часа по Закона за МВР.

Най-вероятно прокуратурата ще поиска удължаване на мярката му за неотклонение на 72 часа. Някога старецът работил като охрана на животинския пазар. Оръжието е незаконно. Няма никакво вземане – даване между стрелеца и жертвата, категорични са разследващите.

Ранената жена е транспортирана веднага за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров" в Гоце Делчев. Има реална опасност за живота й, вкарана е в реанимация за операция.

„Приета бе в много тежко състояние – с кръвозагуба, кръв в корема, скъсан черен дроб, разкъсан бъбрек. Операцията продължи над 4 часа, има реален риск за живота на пациентката", каза шефката на болницата д-р Мария Радойкова. Пред болничното заведение се събраха стотина роми, за да дадат кръв, ако се наложи. „Никой от тях не създава напрежение, няма агресия. Просто се интересуват какво се случва с тяхната родственица и позната", увери шефът на ОД МВР – Благоевград Васил Митов. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай