Прокуратурата се зае с уговорения бой между фенове

Видео показва меле между агитки на Локо Пд и Ботев

Прокуратурата се зае с уговорения бой между фенове | StandartNews.com

Районната прокуратура в Пловдив назначи проверка във връзка с появило се в интернет видео на уговорен бой между футболни фенове на  Локомотив и Ботев. 

Мелето се е състояло близо до Асеновградско шосе на 24 май и е продължило около две минути, пише „Марица“. Това се е случило часове преди следващия сблъсък пред заведение, след който бяха задържани 11 души. По-сериозно пострадаха 16-годишен фен на Локо Пд и полицейски служител, който в този момент не е бил на работа.  Двама са са няколко прорезни рани след схватката.

Полицаят от Районното управление в Стамболийски бе отстранен до изясняване на случая. Двама участници в мелето бяха задържани за 72 часа и официално привлечени като обвиняеми. 

Бруталният бой между ултрасите  е бил уговарян седмици преди това, а арена е била нива в покрайнините на Пловдив - край "Асеновградско шосе". Целта е била полицията да не може да реагира бързо, дори да получи сведения.

Предварителното условие е било в битката да се впуснат по 15 човека. 

Участниците от Локо са заложили на почти сто процента ММА-бойци, които рядко ходят на футболни срещи, докато ботевистите са "играли" доста по-честно и повечето им гладиатори са били обикновени момчета от агитката, пише Novinite.bg.

Кървавата среща продължава около 2 минути, тежки удари понасят и от двете страни, а кибици заснемат клипове отстрани. Има и хора, които следят да няма нечестни прийоми като използване на оръжия и побой над предали се вече участници или такива в безпомощно състояние.

Подобни боеве не са нещо ново за крайните фенове на "канарчетата" и "смърфовете". От дълги години такива екшъни са нещо нормално под тепетата, а и в София. Те се организират тайно, по подобие на "колегите" им от агитките на тимове от Полша, Русия, Гърция и Унгария. 

В други страни обаче правилата се спазват, което е въпрос на чест. У нас не е така.

Вечерта на 24 май солидна компания от около 20 човека от "черно-бели" запалянковци се засича с няколко привърженици на "жълто-черните". Припламват искри след припомняне за битката по-рано през деня и хвалене с видеа от нея. Следва як търкал, след който цивилен полицай от Стамболийски вади нож, за да се защитава и ранява младо момче. Хладното му оръжие обаче е отнето от числено превъзхождащата компания и самият той е ръган с него. 

След това дузина фенове се озовават в ареста, а пострадалите - в болница. По случая се води разследване, а до изясняването на фактологията полицаят, който е участвал в боя, е отстранен от длъжност, а двама са с обвинения от прокуратурата.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай