Трогателна изповед на жената на застреляния Тинето

Застреляният до "Герена" с доживотна присъда

Трогателна изповед на жената на застреляния Тинето | StandartNews.com

Ева Кралева - жената до застреляния днес сутринта на столичния стадион "Герена" Георги Христов, написа емоционален пост във Фейсбук, с който се прощава с него.

Ето част от него:

"Господи, дай ми сили да напиша тези редове, благодаря ти, че беше до мен, благодаря ти, че беше моят мъж, благодаря ти, че ме дари с прекрасно дете, благодаря ти за това, че трепереше над нас и ни пазеше от всичко, не знам защо животът те отне от мен от детето ни, дано си на по-хубаво място. Мъж на думата, мъж на честта истински приятел и любим. Обичам те повече от всичко на света моя единствена истинска любов. Сбогом! Почивай в мир!", написа Ева Кралева.

44-годишният Георги Христов, по прякор Тинето бе застрелян тази сутрин на стадион "Георги Аспарухов" в София.

Мъжът е отивал на фитнес, когато е прострелян в лицето.

Георги Христов е осъждан и за убийство. През 2002 г. при грабеж в Харманли той убива човек и ранява други двама. Тогава Тинето и двама негови другари - Мюмюн Мюмюн - Мечката и Георги Машев ограбват кола на шивашка фирма и задигат 47 хил. лева.

През 2005 г. той е осъден на доживотен затвор без право на замяна. Тогава наказанието е наложено задочно, тъй като след грабежа той се укрива и е обявен за международно издирване от Интерпол.

10 години след извършването на престъплението - през 2012 г., Георги Христов бе арестуван в Испания и предаден на българските власти. През 2014 г. обаче присъдата му бе намалена на 14 г. затвор. След това не е ясно колко време е прекарал в затвора и кога е освободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай