Президента и Испанеца щели да делят 50/50 с дясната ръка на Джиджи

Президента и Испанеца щели да делят 50/50 с дясната ръка на Джиджи | StandartNews.com

Стандарт. Ментор на гелосаните пишман-обирджии Пешо Президента и Дидо Испанеца бил корифеят на т.нар. Люлинска банда - Николай Стойков-Куфара, научи "Стандарт". Разследващите подозират, че дясната ръка на феноменалния обирджия Йордан Цонков-Джиджи, който бе разстрелян с калашник през 2009 г., вдъхновил плана за банковия обир в столичния кв. "Лозенец" навръх Великден. При разпитите в 4-о РПУ Пешо и Дидо, които се прочуха с гелосаните си прически и оскубани вежди, си признали, че през цялата Страстна седмица бистрили детайлите около удара на "Алианц". Вместо с плячката от 50 сейфа обаче обирджиите контета осъмнали на Гергьовден с белезници.


Куфара осигурил на Президента и Испанеца маски с прорези, ръкавици и радиостанции, дори устройство за заглушаване на СОТ системата на банката, смятат разследващите. Плячката трябвало да бъде поделена 50 на 50 - половината да остане на опитния Николай Стайков. Сценарият уж бил брилянтен. Президента и Испанеца наели съседното на "Алианц" помещение. Престорили се, че готвят ремонт

Облепили стъклата с вестници

за да не се вижда нищо отвън. Сестрата на Пешо пък ги заредила с две бирени бутилки от по 2 л, пълни с около 3 кила прах за пране. С него, по модерния напоследък метод, щели да заличат миросовите следи след обира.
На Великден вечерта Президента и Испанеца запретнали ръкава и тръгнали да пробиват стената към трезора. Пробвали да срежат итонг тухлите с трион. Отсреща обаче ги чакала бетонна стена. Гелосаните обирджии се сащисали. Хукнали навън с намерение да звъннат на тартора и да се консултират какво да правят. И пак греда - на излизане

връхлетели на полицейски патрул

Вместо да се направят на разсеяни, уплашените обирджии свили рязко вляво по улицата. Полицаите се усетили, че не им е чиста работата и ги подгонили. Чак след час униформените разбрали, че са задържали кандидат-обирджии на банка. За сметка на това се оказало, че Президента и Испанеца са със солидни досиета - имат общо над 30 регистрации и присъди - кражби, грабежи и измами.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай