Неделя,

Потрес! Как тази влюбена двойка окраде приятелите си

От: Редактор -
1835
Потрес! Как тази влюбена двойка окраде приятелите си
A
A
A

Младата двойка от Стара Загора, за която цяла България говори, със сигурност е имала план. След като измамната им схема е разкрита, той обаче се проваля с гръм и трясък, предаде "Марица". 

Йордан и Ралица са имали слабост към хазарта. Имали регистрации в сайтове за онлайн залагания, като често си пробвали късмета. Според една от версиите на младото семейство му хрумнало, че ако заложи много пари, има реална възможност да спечели още повече и да забогатее за ден. Така съставило план, в който жертви станали най-близките им приятели.

Излъгали двойка от Хисаря и жена от Стара Загора, съученичка на Ралица, че ще правят карикатури, като за целта трябва да ги снимат и да направят клипчета. Доверието между измамниците и потърпевшите било толкова голямо, че дори предоставянето на личните карти станало с лекота. 

Така, разполагайки с всичко необходимо за измамата, Йордан и Ралица изтеглили общо 9 кредита в 9 различни банкови институции за близо 90 бона. Огромна част от парите вложили в онлайн залагания и хазарт.

Схемата обаче не сработила. Парите били профукани, а голямата печалба не дошла. Станало време и за вноски по кредитите, с които Кордан и Ралица се справяли трудно. Трябвало да удържат, за да не лъсне измамата. Всички напомняния за плащания и обаждания от банкови служители идвали по предварително направената електронна поща с тази цел, както и на телефона на един от двамата. Случайно обаждане от банка към една от жертвите обаче води до разплитането на цялата схема. 

Дали точно това е сценарият, който стои зад измамата, или става въпрос за чиста проба хазартна зависимост, предстои прокуратурата да установи. По снимките, които Йордан и Ралица са качвали в профилите си в социалните мрежи става ясно, че са живели добре и са разполагали със средства, предполагаемо от изтеглените кредити. Припомняме, че съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Йордан, а Ралица е пусната под домашен арест, тъй като трябва да полага грижи за едногодишното им дете. 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com