Пощаджийка точи сметки на пенсионери

Крадлата бе отстранена от работа преди два месеца, нови жертви се жалват от нея

Пощаджийка точи сметки на пенсионери | StandartNews.com

Благоевград. Крадлива пощаджийка бе арестувана за 24 часа Сандански. Шефката на клона в село Хърсово бе задържана заради присвояване на чужди пари.

Във вторник в полицията в курортния град е получен сигнал от 78-годишен пенсионер от същото селище. Той съобщил, че при посещение в банков клон в Сандански е установил, че по открита на негово име сметка липсва влог на стойност 2395 лева. При проведените незабавно оперативно-издирвателни мероприятия е установено кой е прибрал парите на възрастния мъж. Оказала се 48-годишната Цветелина Варкова, ръководител на пощенския клон в селото.

По случая срещу нея е образувано досъдебно производство за длъжностно присвояване. Предвидената в закона глоба е до 8 години лишаване от свобода. Може да се стигне и до конфискация до половината от имуществото й. Законът е предвидил признатият за виновен в извършването на такова престъпление да бъде лишен и от правото да заема определени държавни или обществени длъжности.

Преди повече от два месеца се разбра, че пощаджийката краде от пенсиите и влоговете на възрастните хора. Варкова прилъгала пенсионерите да внасят в пощенския клон, а не в касата на банката в Сандански. Убедила ги, че така пестят време и пари за път. Впоследствие обаче "забравяла" да ги внесе в трезора. Крадливата пощаджийка бе уволнена, след като бе установена липсата на 4500 лева от касата, предназначени за пенсии.

В края на 2011 година окръжният съд в Благоевград осъди на 4 години затвор началника на пощенския клон в сатовчанското село Кочан Цанко Чанталиев за присвоени 200 000 лева от пенсии. Почти година затвор отнесе и колегата му в петричкото село Яково Георги Тилев, който обжалва присъдата пред втора инстанция. През август стана ясно, че шефът на пошенския клон в гърменското село Горно Дряново Ибрахим Манчев е присвоил 40 000 лева от банкови депозити и 10 000 лева от пенсии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай