Вторник,

Почина пета жертва на стрелбата в Чикаго

270
Почина пета жертва на стрелбата в Чикаго
A
A
A

Броят на мъртвите след стрелбата в жилищна сграда в Чикаго стана пет. Ранена при инцидента жена е починала от раните си в неделя. „Петата жертва е жена, която е от славянска народност, но не е българка”, уточни пред Нова телевизия генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев.

„Няма мотив, който може да бъде изведен като възможна причина за това убийство. Стрелбата е била изключително изненадваща за жертвите. От полицията беше категорично заявено, че не е имало предишен контакт между тях и стрелеца. Жалби от страна на жертвите към нападателя не е имало, те не са имали никакъв досег – човешки, административен или какъвто и да е било”, каза още той.

В социалните мрежи има призив за дарения, подписан от "Дани и Иси", за да бъде организирано погребението на убитите. „Ние помагаме и правим всичко, което е в нашите правомощия и възможности. В непрекъснат контакт сме с близките на загиналите и в България, и с тези, които са в Чикаго”, коментира Иван Анчев.

„Не познавам лично хората, които организират подписката, но сме в контакт с близки на жертвите. Един от тях е синът на една от тях”, посочи още той.

„В непрекъснат контакт сме и с полицейските власти. Последната среща беше буквално преди часове. Почти ежечасно докладваме в Министерството на външните работи”, каза Ачев.

„Загиналите българи са работили професии, които са достойни за уважение. Това са професии, които по никакъв начин не хвърлят морална сянка върху техните личности. Това, което виждам от коментари в социалните мрежи е, че те са били много приятни и уважавани хора”, коментира генералният консул на България в Чикаго.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com