Пиян вози труп в колата

Пиян вози труп в колата | StandartNews.com

Катаджии от Видин попаднаха на бездиханно тяло на задната седалка на кола, спряна за рутинна проверка. Униформените махнали с палка на БМВ на главен път Е-79. Веднага забелязали, че шофьорът е видимо пиян, а при опит да проверят возещата се зад него жена установили, че тя не е жива. 44-годишният мъж обяснил, че всъщност я е блъснал и бързал да я откара до болницата, но по пътя тя починала.

Той незабавно е задържан и отведен в районното с белезници. Според разказа му към обяд преди ден той излязъл от пътя на улица "Валентина Терешкова" в село Арчар и блъснал движещата се до оградата 67-годишна жена от селото. Като видял какво е направил, я натоварил в колата и потеглил към Видин, за да я спасява в болницата. Искал да я закара за медицинска помощ, но по пътя, който е дълъг 23 км, жената починала.

Пробата за алкохол на водача отчела 1,04 промила. На мястото на произшествието и на автомобила са извършени огледи. Колата е иззета за техническа експертиза. Тялото било закарано в Центъра за спешна медицинска помощ, където лекарите констатирали смъртта. Проверката показала, че 44-годишният водач никога не е имал шофьорска книжка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай