Пиян младеж за малко да убие трима на пътя

Пострадалите са добре, но се е наложило да бъдат прегледани от медицински екип

Пиян младеж за малко да убие трима на пътя | StandartNews.com

Неправоспособност, несъобразена скорост и шофиране в нетрезво състояние са причини са пътен инцидент станал вчера - 5 март 2019 година, съобщават от ОДМВР-Плевен. В 22:05 часа в полицията в Червен бряг е получен сигнал за настъпило ПТП на пътен участък с. Радомирци - с. Рупци. Водач на лек автомобил "Мерцедес" – 22-годишен от село Радомирци, при движение в посока с. Рупци на ляв завой е изгубил контрол над управлението. Автомобилът е излязъл вляво по посока на движението си. 

При инцидента са пострадали пътници в колата – 28-годишен от Червен бряг е с фрактура на едно ребро, 26-годишен от село Буковлък и 15-годишен от село Радомирци са с леки наранявания. На водача и тримата му спътника е оказана медицинска помощ и са освободени за домашно лечение. 

От извършената проверка за алкохол с техническо средство "дрегер-7510" е установено, че 22-годишният е зад волана с концентрация на алкохол 1,78 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Проверка е изяснила, че е неправоспособен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Червен бряг. Работа продължава разследващ полицай, допълват от областната дирекция на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай