Оставиха в ареста заловения от Студентски град

Софийският градски съд определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за Николай Емилов Петров

Оставиха в ареста заловения от Студентски град | StandartNews.com

Софийският градски съд определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за Николай Емилов Петров, който бе заловен с 40 кг кокаин в багажника на автомобила си „Мерцедес” в Студентски град. Според съдия Николай Николов тази мярка към настоящия момент би изпълнила целите на досъдебното производство.

Дрогата е на стойност 10 млн. лева. 33-годишният мъж бил паркирал автомобила си, когато до него спрял патрул на МВР. При вида на униформените той видимо се изплашил и така им се видял подозрителен. Щом решили да му поискат документите, Петров сам си казал, че в багажника кара от най-скъпата дрога.

Мъжът бе доведен под конвой с белезници в 5-а зала на Съдебната палата в София, където делото се гледа съобразно новите изисквания за мерките срещу  COVID-19 и в залата външни лица не бяха допуснати. 

Точно в 15 часа в Софийския градски съд започна мярката му за неотклонение. Прокурор Павел Панов настоя Петров да бъде оставен зад решетките с най-тежката мярка „задържане под стража”, въпреки че е чисто досие и няма досегашни регистрации. Адвокатката му Вяра Братоевска пък поиска по-лека мярка на основание, че Петров живее с Иглика Бринова на семейни начала и тя е бременна в седмия месец.

Освен това се грижи за болните си родители Емил Маринов и Виолина Маринова, за което представи и документи. Братоевска обясни още, че може да не е той собственикът на дрогата, а просто да се е озовал на  грешното място в неподходящото време. Самият Петров единствено каза в последната си дума пред съда, че е съгласен с адвокатката си и няма какво повече да добави. 

Прокурор Панов изтъкна, че на домашния адрес на Николай Петров на улица проф. Атанас Иширков №11Б в София са открити още 327 пакета с кокаин,за които тепърва предстои да му бъде повдигнато обвинение. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай