Опитаха да отвлекат момиче в Плевен

Двама от нападателите са задържани, други двама се издирват

Опитаха да отвлекат момиче в Плевен | StandartNews.com

Опит за отвличане в плевенското село Каменец. След незабавни издирвателни действия двама от нападателите са задържани.

Престъплението било извършено в ранната сутрин на 24 юни. Набелязаната жертва била 20-годишна от град Летница. Нападателите дошли с лек автомобил "Опел“ и влезли в дома в село Каменец. Нанесли побой на 44-годишен, роднина на момичето, и му причинили множество травми по тялото и спукан череп. Обаждане на 20-годишната на спешен телефон 112 в 05:45 часа е осуетило отвличането. Извършителите се оттеглили в неизвестна посока. 

Незабавно към местопроизшествието са изпратени полицейски служители. На адреса те установяват 20-годишната невредима. Пострадалият мъж е приведен в ЦСМП - Плевен с реална опасност за живота. След медицинска интервенция състоянието му се стабилизира. На място е извършен оглед и като веществено доказателство е иззет дървен кол.

От проведените оперативни действия е установена самоличността на извършителите – трима от град Павликени – на 22 години, 47 години и 38 години в съучастие с 24-годишен от град Летница. След опита за отвличане лицата се укриват и са обявени за издирване с мярка "принудително довеждане". В следобедните часове на 24 юни 24-годишният е задържан от служители на ОДМВР – Ловеч. В град Павликени е задържан и извършителят на побоя – 22-годишния.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.142, ал.2, т.2, във връзка с ал.1, във връзка с чл.18 от НК. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Плевен. По документиране на престъплението работата продължават разследващ полицай и екип на РУ Пордим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай