Новата мода: Дрифтинг в гаражите на моловете

Без шофьорска книжка и с дължими 3000 лв. глоба ще страда бургаски шофьор

Новата мода: Дрифтинг в гаражите на моловете | StandartNews.com

Без шофьорска книжка и с дължими 3000 лв. глоба ще страда бургаски шофьор, който беше уличен за дрифтинг в подземен паркинг на голям магазин в морския град.

Става дума за 21-годишен младеж, шофирал опасно в подземния паркинг. Самоличността му е изяснена благодарение на кадрите от охранителни камери.

Младежът има книжка от близо 4 години, а за това време има редица глоби – 17, посочиха от МВР. Органите на реда допълниха, че той два пъти е лишаван от свидетелство за управление на МПС.

Частни охранители са подали сигнал в полицията и последвало задържането на мъжа.

„Имаме добра координация с охранителните фирми в града и реагирахме бързо. Установихме и издирихме водача. Наложихме санкция, беше констатирано и второ нарушение – нерегламентирано затъмнени стъкла. Автомобилът е спрян от движение до отстраняване на повредата“, уточни комисар Неделчо Рачев, началник на сектор "Охранителна полиция" към ОДМВР-Бургас.

От неправителствени организации сигнализират, че подземният паркинг е „любимо място“ за младежите, които обичат да шофират рисковано. Манол Тодоров от сдружение „SOS–ПТП“ обясни, че инцидентът е станал в час-пик, когато паркингът е бил пълен, а не в ранните часове, при липса на автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай