Нова драма в Дебелт - пребиха жена

Нова драма в Дебелт - пребиха жена | StandartNews.com

Бургас. Драмите в бургаското село Дебелт продължават. Няколко часа след протестите срещу насилието в местното училище, местна жена бе нападната и пребита.

Нападението е станало около 21 часа вечерта в сряда при селския стадион. 63-годишната Мария се връщала с автобуса от работа. Минути след като слязла в селото, усетила, че някой се нахвърля върху й. Нападетелят започнал да я блъска в главата, най-вероятно с паве. В тъмното жената не разпознала кой е биячът. Успяла обаче да се разкрещи за помощ. Минаващи наблизо хора чули писъците й и хукнали да я спасяват. Нападателят обаче успял да избяга.

От полицията коментираха, че все още не е ясно дали побоят има връзка с размириците и бунта срещу ромите. Не е изключено да става въпрос за съвсем отделен случай, свързан с опит за грабеж, коментираха разследващи.

Нападнатата жена е сръбкиня, но от много години живее в Дебелт. Тя е пострадала сериозно и е настанена в бургаската болница с тежки травми по главата и лицето.

Междувременно стана ясно, че директорката на скандалното училище Татяна Вангелова е подала оставка. От петък тя вече няма да бъде на работа, съобщиха от регионалния инспекторат по образованието. Всъщност директорката е изпреварила с оставката си подготвяното дисциплинарно уволнение, коментираха запознати.

По време на протестите в Дебелт е бил задържан 42-годишен жител на ромската махала, у когото е открито незаконно оръжие. Иван Димитров запасал на кръста си газов пистолет и нож. Протестиращите обаче забелязали оръжието и подали сигнал до полицията. При проверката е установено, че пистолетът е незаконен и Димитров е задържан за 24 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай