Марихуана за 300 000 лв. отглеждат край Айтос

Полицията проследила целия процес - от засаждането до пакетирането й за продажба

Марихуана за 300 000 лв. отглеждат край Айтос | StandartNews.com

Задържаха баща и син с марихуана за 300 000 лв. край Айтос. При акция на бургаската полиция в айтоското село Чукарка са открити 22 000 пакетирани дози, обявиха на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и старши комисар Радослав Сотиров, директор на ОД на МВР. "Откритата марихуана е с много висока чистота, а цената й на дребно е около 300 000 лв.", съобщи комисар Сотиров. След издирване е арестуван 38-годишен мъж от селото, който живеел в Бургас. Той вече е с повдигнато обвинение за държане и пласиране на наркотични вещества. Неговият баща пък е бил задържан в къщата в Чукарка, където е открит наркотикът.

Освен готовите дози полицаите са открили и чували със суха тревна маса марихуана – около 20 кг. "Марихуаната е била предназначена за местния пазар", каза още ст. комисар Сотиров, като уточни, че има предвид Бургаския регион. Той намекна за още арести по веригата и коментира, че обектът се е наблюдавал от самото начало и е бил проследен целият процес - от засаждането на марихуаната до пакетирането й за продажба, без да се допуска реално пласиране на стоката.

"Задържаният мъж е криминално проявен, а по повдигнатото му обвинение законът предвижда от 2 до 8 г. лишаване от свобода и глоба от 5000 до 20 000 лв.", каза прокурор Георги Чинев. И допълни, че прокуратурата ще поиска постоянна мярка за задържане. Бащата на 38-годишния мъж не е задържан засега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай