Малинов много наранен, че уж бил шпионин

Поредният, който не знае нищо и няма достъп до нищо

Малинов много наранен, че уж бил шпионин | StandartNews.com

Първото в най-новата ни история дело за шпионаж влезе в съда. Пред Темида застава дългогодишният председател на движение "Русофили" Николай Малинов. Спецпрокуратурата внесе обвинение срещу него, че е шпионирал за чужда държава. Малинов заяви пред БТВ, че няма притеснения за делото.

Твърденията на прокуратурата са, че е получил милиони евро, за да работи за промяна на ориентацията на страната - от Европа и НАТО към Кремъл, включително и като създаде партия с трайно присъствие в парламента.

И в момента Малинов е кандидат за депутат в София и във Велико Търново. Според адвокатите му обвиненията са несъстоятелни, а идеите, за които отива на съд, той е публикувал в книги и е обсъждал в пресата.

"Нямам от какво да се притеснявам. Винаги съм казвал, че са обидни и нелепи обвиненията в шпионаж - най-малкото, защото нямам никакъв достъп и никога не съм имал достъп до класифицирана информация", уточни Малинов.

"Искрено се надявам, че прокуратурата си е свършила работата. Нека да оставим съда да си свърши работата. Нека да не нарушаваме правата на страните в процеса", каза ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай