Четвъртък,

Хванаха бандитите, потрошили колата на наша колежка

От: стандарт -
Хванаха бандитите, потрошили колата на наша колежка
A
A
A

Разследващите полицаи от столичното 5 РПУ откриха и арестуваха бандитите, които безцеремонно разбиха автомобила на зам.-главния редактор на „Монитор“ Наталия Радославова. Дръзкото посегателство беше направено на 27 май пред редакцията на „Телеграф медиа“.

Часове след престъплението ръководният екип от медийната група се срещна официално с вътрешния министър Младен Маринов, за да изрази безпокойството си. На свой ред МВР-шефът се ангажира да впрегне целия възможен ресурс за разкриване на бруталното посегателство и удържа на думата си.

Извършителите на бруталното нападение са Даниел Траянов и Борислав Александров. Първият влязъл в автомобила на Радославова, изкъртил цялото предно табло, събрал всичко, включително телефона на детето й и таблет, сложил го в найлонов плик и го метнал на задната седалка. През това време отцепка му правел Александров, който по камери от редакцията се вижда как прави знаци с ръце да се обърне всичко наопаки в автомобила.

Даниел е разпитан пред съдия, а аверът му е станал свидетел срещу него. Интересното е, че това не е първо престъпление за дуото. Даниел Траянов е осъждан, като през 2006 г. е сключил споразумение с прокуратурата, признавайки вината си за извършена кражба.

Навъртял е в досието си и грабежи. Борислав Александров няма присъди, но за сметка на това в досието си е записал 19 криминални прояви, сред които и нанасяне на телесни повреди.

В хода на разследването станало ясно още, че преди да започнат да тършуват, двамата бандити са се дрогирали с пико и са пили алкохол. Единият дори заложил купен от майка му телефон, за да има пари за наркотици.

И Даниел, и Борислав са от Бистрица, а до центъра на София, където се намира редакцията на „Телеграф медиа“ стигнали с такси. По случая с бруталното престъпление е образувано досъдебно производство, а извършителите са дадени на Софийската районна прокуратура.Очаква се държавното обвинение да вземе решение дали да задържи нападателите и да ги изправи пред съда.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички