Какво издаде семейството с деца и кучета, че пренася хероин

При проверката митничарите се усъмнили, че има нещо нередно

Какво издаде семейството с деца и кучета, че пренася хероин | StandartNews.com

Семейство с деца, кучета и 100 килограма хероин опита да премине границата ни с Турция с наркотици за 10 милиона в колата си. Това се е случило на 15 август на ГКПП „Капитан Андреево”. При проверка на пункта митничарите са се усъмнили, че има нещо нередно.

„По метод анализ на риска, въпреки че семейството изглежда обичайно, колегата е извършил митническа проверка. При покана за деклариране на носените от тях стоки, валути и ценности е имало поведение, което можем да определим като нервно. Водачът е бил неориентиран, не е изпълнявал указанията, което го е навело на мисълта, че има нещо нередно”, заяви Георги Господинов - началник на Митнически пункт „Капитан Андреево", пред Нова тв. 

По думите му количеството е рекордно за укрито в лек автомобил. „Използван е т.нар. „двоен под”, както и кухината под резервната гума. При разтоварване на багажа пакетите не са се виждали. Били са използвани всички кухини на колата”, съобщи още Господинов.

Статистиката показва, че за миналата година на пункта са заловени 1134 кг наркотици. „При нас основното трафикирано вещество е марихуана и то от България за Турция”, посочи началникът на Митнически пункт „Капитан Андреево".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай