Сряда,

Как изглеждат 1 милион лева в чували? Ето кой е арестуваният бос

От: Стандарт -
3841
Как изглеждат 1 милион лева в чували? Ето кой е арестуваният бос
A
A
A

Най-малко 9 души са задържани при мащабна спецакция в Сливен. Намерени са големи количества пари и злато.  Акцията се е провела под ръководството на прокуратурата, заедно със служители на ГДБОП.

Обиските са започнали във връзка с незаконни цигари. 

Голямо количество пари са намерени в чували, като информацията е за 1 000 000 лева. В товарен автомобил разследващите откриват наличието на химически вещества, използвани за наторяване в земеделието.  Подробности за акцията се очакват по-късно през деня.  

Откритите при спецакция в Сливен пари и ценности, сред които злато и скъпоценни камъни, са за близо 2 млн. лв.

Акцията се е провела под ръководството на прокуратурата, заедно със служители на ГДБОП, които са разработвали бандата близо година.

Групата е действала двупосочно – изнасяли са контрабандни цигари към Англия, където са били регистрирани като безработни. Те са източвали и социалната система във вид на помощи.

На брифинг за акцията прокурор Веселин Гангалов обясни, че са задържани 6 лица и са им повдигнати обвинения за пране на пари, квалифицирана контрабанда, имотни измами. По отношение на 3 лица е определена мярка задържане под стража за 72 часа, а останалите трима са с мярка подписка.

По време на акцията са извършени множество претърсвания на жилища и превозни средства. Иззети са различни парични суми.

"В обект, където се извършва търговска дейност, е открита значителна сума", поясни прокурор Гангалов, като посочи, че сумите са за около 1 милион лева.

И към момента се извършват процесуално следствени действия.

Sliveninfo съобщава още, че при акцията е задържан известен контрабанден бос с инициали С.С. Той е на 53 г. и е от Сливен. В миналото се е занимавал с контрабанда на лагери. Днес дейността му е разширена в различни посоки.

По-голямата част от останалите 8 задържани са негови роднини. Част от тях снощи са пуснати. Според запознати вчера е проверявано чейндж бюро на сливенския булевард „Хаджи Димитър“.

Част от получената печалба тук са влагали в ценности, действали са от много дълго време.

Парите, златото и скъпоценните камъни са намерени в чували. В товарен автомобил разследващите откриват наличието на химически вещества, използвани за наторяване в земеделието.

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com