Извънредно от МВР за акцията в частния клуб за магистрати

Говори министър Стоянов

Извънредно от МВР за акцията в частния клуб за магистрати | StandartNews.com

Изземват се компютърни конфигурации и документи от така наречения частен клуб за магистрати. През периода, в който съм бил директор на ГДБОП, се е работило по този случай. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в съвместен брифинг с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Министърът съобщи още, че познава отстранения служител от Главна дирекция "Борба с огранизираната престъпност". "Познавам отстранения служител, тъй като бях две години директор на Дирекцията. Как да го опиша - човек, който е труден в комуникацията", каза той, цитиран от Нова. 

Стоянов поясни, че на територията на столицата се извършват две обучения. "Със заповед на премиера Николай Денков се провежда антитерористично учение на МВР. Органите на реда тестваха плановете за реагиране при извънредна ситуация в реална среда. Обучението включваше съвместна работа на екипи от различни структури на МВР, Министерството на отбраната, Столична община, Спешна помощ и БЧК". 

„Целта на това е да се провери времето на реакция на службите. В следващите дни ще направим задълбочен анализ”, допълни той.

Припомняме, че тренировката беше планирана да се проведе още миналата сряда, но беше отменена в последния момент. Същата вечер беше подаден и сигнала за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай