Издирват безследно изчезнали поляци в Златни пясъци

Издирват безследно изчезнали поляци в Златни пясъци | StandartNews.com

Полицията продължава издирването на двама полски туристи, които са изчезнали безследно в края на миналата седмица в курорта Златни пясъци. Мъжът и жената са обявени за международно издирване по шенгенското споразумение.

Йоана (23г.) и Макс (25г.) са пристигнали в България с автобус на 6 септември. Те били с група, настанили се в хотела в Златни пясъци, след което вечерта отишли на дискотека.

Очевидци твърдят, че полските туристи били доста почерпени още на излизане от хотела.

"Поляци – момче и момиче са изчезнали безследно в нощта на 6 срещу 7 септември. Йоана и Макс, които са били гаджета, дошли на почивка на Златни пясъци. Вещите им са в хотела, в който са отседнали, никой не знае какво се е случило с тях", съобщиха от посолството на Полша у нас.

Хората в самата група на момичето и момчето не се познавали и затова всички излезнали на опознавателно парти, обяснява Трайчо Георгиев, началник на 5-то РУП-Варна пред БНТ.

Йоана и Макс са забелязани за последно около 2 часа през нощта на плажа. В същата нощ в морето е имало големи вълни, обясняват работещи в заведенията на плажа. Няколко часа по-късно хората от групата на двойката се прибира в хотела и установява, че гаджетата ги няма.

"Сутринта в седем часа техният ръководител дойде и подаде сигнал, че не са се върнали в хотела. Документите са в хотела им, багажа им е в хотела. Все още не искаме да мислим за най-лошото. Надяваме се да ги намерим", каза още Георгиев.

Близките на двамата поляци трябва да пристигнат в България с частни детективи.

Стандарт Нюз припомня, че това лято в Златни пясъци изчезна германецът Ларс Митанк. 28-годишният младеж е бил на почивка по родното Черноморие от 30 юни до 7 юли, но не се е качил на полета си за Германия на 7 юли. Неговата майка дойде в България и продължава д го издирва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай