Неделя,

Хотел „Маринела” бил подслушван по време на европредседателството

От: Администратор -
A
A
A

„Бившият Японски хотел, сега хотел „Маринела", беше основното средище на делегациите по време на европредседателството. Оказа се, че хотелът е бил подслушван от мазето до покрива, при това от небългарска служба", обясни каза разследващият журналист Григор Лилов пред бТВ.

По думите му това е една от причините за акцията срещу семейство Арабаджиеви. „Може ли това да стане без знанието на собствениците? Това си е сериозна инсталация, професионална и със сложен монтаж", коментира Лилов. Той не каза откъде има тази информация и коя е небългарската служба.

„Зад Миньо Стайков и Ветко Арабаджиев прозира дългата ръка на ДС", каза още Лилов. По думите му те са от второто поколение олигарси, което е набрало сила с масовите приватизации.

„Не може да се оцелее с такъв едър и незаконен бизнес без политическа протекция. Големите капиталови групировки имат лобита във всички партии, но винаги има една, която е водещата, където е най-силното лоби", коментира Лилов.

Вчера бе съобщено, че се очаква до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви, които са издирвани с Европейска заповед за арест, да се върнат в страната доброволно. Това заяви адвокат Илиян Василeв.

„В момента границите са задръстени от чистокръвни германци, които пътуват от Босфора към центъра на Европа. В момента, в който знам кога ще влязат на границата, ще ви се обадя, за да ги посрещнете", обърна се адвокатът към медиите.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички